Prijzen schilderwerken

Bij schilderwerken wordt er vaak een prijs per vierkante meter berekend. Dit bedrag varieert en hangt af van het type schilderwerk. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijs inclusief btw, materiaal en loonkosten van de belangrijkste schilderwerken:

Type schilderwerkKostenBijbehorende werkzaamhedenMuur€ 15 tot € 20 per m²Afhankelijk van soort verf en aanbrengPlafond€ 12 tot € 20 per m²Latexverf, 2 keer sauzenTrap€ 15 tot € 20 per traptrede2 keer grondverf en een eindlaagRaam€ 15 tot € 25 per raam3 dikteranden tot 100mm breedGevel€ 20 tot € 40 per m²Eén laag primer en twee lagen afwerkingDeur€ 70 tot € 110 per deurVoorlakken en aflakken

Stel dat u in uw woonkamer het plafond van 30 m² en de muren van 68 m² wilt laten verven. Dan bent u gemiddeld € 1.700 kwijt aan kosten voor dit schilderwerk. Wilt u meer weten over alle kosten van schilderwerken? Lees dan de kosten schilderwerken pagina.

 

Met het uitbesteden van deze schilderwerken bespaart u tijd en op lange termijn geld, doordat de klus vakkundig gedaan wordt en u ervan verzekerd bent dat het goed gebeurt. Bent u benieuwd naar de exacte prijs?

Belangrijkste schilderwerken

Hieronder leest u informatie over de meest voorkomende schilderwerken:

  • Muur schilderen
  • Plafond schilderen
  • Ramen schilderen
  • Gevel schilderen
  • Deuren schilderen
  • Trap schilderen

Muur schilderen

Een binnenmuur wordt meestal geschilderd met latexverf of acrylaatverf, dit zijn verfsoorten op waterbasis. Ook is het mogelijk een muur te spuiten. Dit is vaak goedkoper doordat spuiten sneller is dan het handmatig aanbrengen van een verflaag. Wilt u graag een structuur aanbrengen op uw binnenmuren? Dan biedt structuurverf een uitkomst. Het is van belang het voor te bereiden voordat u de muur laat schilderen. Schuif bijvoorbeeld uw meubilair aan de kant om verfspatten te voorkomen, maak uw binnenmuren schoon en repareer eventuele beschadigingen.